Crippled Avenger wrote:
Tako recimo ne samo da ga sagovornik, npr. Mladen Đorđević pominje kao nekog ko je bitan za izobražavanje snuffa u našoj kulturi kroz roman NAŽIVO, (bla bla, prim. aut.)
Ajd, matori, nemoj da se praviš, kolko ja pratim forume i pisanja o svakom novom domaćem filmu koji se pojavi i prećutno bude prozvan za novi spasilački dušek umiruće srpske kinematografije, prvo sazvežđe kritičarsko mlečnog kruga (mlečni se odnosi na vezanost za majčinu sisu) se zalepi za taj film pa se utrkuju koji će da priča na tribini o sveopštem oslobađanju srbadije, koji da se nacrta i kaže da je bio peti zombi u trećem redu od vrata, a koji da je donosio krofne i kafu i imao promrzotine na prstima od snimanja u hangaru na milojevoj farmi u pančevu. dakle, ništa novo i specifično za Ognjanovića.
Crippled Avenger wrote:
Druga konzistentna tema pored Ognjanovića je Tarkovski.(bla bla, prim. aut.)
Oćeš da kažeš da tarkovski ima neku vezu u Nišu?
Crippled Avenger wrote:
Erdeljanovićev tekst o izgubljenim filmovima je simpatičan. Ali, to već sve znamo, i to su sve događaji koji su se odavno desili i ispričali.
Pa, ako znaš ti, ne znaju svi. Čudo jedno kolko najveći zagovornici popa, mejnstrima i najveći kritizeri autističnog ponašanja osporavaju širim masama da budu upućene u njihova znanja.
Crippled Avenger wrote:
Acin tekst o Pasoliniju je jedan perverzan članak pisan za potrebe ispita iz Teorije Filma 2
Internet jeste brlog gde možeš da kažeš sve i ostaneš čitav, al neka prisojnost i kolegijalnost ipak treba da postoji. To što ti iz svoje privilegovane pozicije umreženog i sveopšte informisanog lika znaš da je Aca taj tekst pisao za rad iz Teorije filma 2! ne daje ti za pravo da time mlataraš naokolo i kolegama zagorčavaš život. Pa šta ako je pisao za ispit? Jel to taj rad umanjuje u nečijim očima ako je dobar? Bolje svoj bes usmeri ka tim ljudima koji su rad primili i dali mu visoku ocenu a nisu se potrudili da igde bude objavljen il tome slično. Ko dete neko iz obdaništa koje se drekenja kako je Mika pre sat pojeo sendvič a sad još oće užinu.
dexa pantelejski wrote:
I ja procitah Filaz, a i popricah sa Dabicem apropo toga onomad. Elem, da ne rasporedam ovde samo o knjizevnosti nego da kazem koju.
Jednog bitnog lika iz te kriticarske scene nema a to je Bane Miltojevic, on je koliko ja znam u svadji sa Savicem pa tesko da ce ga vidimo u narednim brojevima. Savic mi nakon promocije napomenu da se i od mene ocekuje neki prilog ali to ce vidimo... trenutno ne stizem da pisem o filmu cak ni za PopBoks. A i ovi tekstovi po ovaj Filaz mi nekako mnogo ozbiljni, akademski, dosadni, plus sve neki intervjui sa mnogo poznati likovi i tekstovi od knjige stampane u 33 primerka pa ne znam stvarno kako bi ja sa moj mejnstrim pristup i ljubav prema holivudski blokbasteri mogo tu da se uklopim?
Elem, ako se po zori dan poznaje u sledecem broju ocekujte:
- Transkript sa promocije neke druge Ognjanoviceve knjige, mrsomudjenje i hvalospevi o istoj na bar 15 strana.
- Intervju sa nekim Ogjanovicevim ortakom koji se bavi filmom - 5 strana
- Jos jedan intervju sa nekim Ogjanovicevim ortakom koji se bavi filmom - 5 strana
- Kritiku (pozitivnu) filma Ognjanovicevog ortaka - 2 strane
- Kritiku (pozitivnu, jakako) Ognjanoviceve knjige, ne mora bude bas ona ista iz transkripta promocije, ne treba preterivati, jel tako? - 3 strane
- Esej nekog Ognjanovicevog ortaka koji se bavi filmom - 5 strana
- Tekstovi i recenzije Ognjanovicevih drugara sa bloga - 10 strana
- Pismo Filozofskom fakultetu vezanu za inkriminisani slucaj optustanja - 5 strana
- Reklama za Ognjanovicev blog - 2 strane
- Reklama za drugo izdanje Nazivo (ovo se moze prolongira i za 3. broj jerbo sam cuo da se svi prestizni izdavaci otimaju za ovaj rukopis) - 1 strana
- malo da se razbije jednolicnost i monotonija, intervju sa nekim Ogjanovicevim ortakom koji se bavi filmom - 5 strana
- Tekst o Lavkraftu na filmu - 3 strane
- Lista najboljih horor filmova godine - 3 strane
- Proster u boju, u sredini, mat kunsdruk A0 format - Prof. dr Dragana Mašović sa elementima mete za gadjanje. Prvih 50 kupaca besplatno dobijaju komplet pikado strelica ili patrone za kratež.
Sve ukupno - preko šeset stranica. Ostatak broja zamenik glodura velikodušno prepušta Dabiću, Saviću, Miltojeviću (možda) i još ponekom... pa neka se snađu brate. Savić je pomenuo i Dimba, ali biće da ipak nema toliko prostora jerbo treba ostaviti koju stranu za ekskluzivni intervju sa Dejanom Ognjanovićem.
pa, sine, kolko si ga napisao ovde stigo bi da napišeš bar jednu recenziju
za razgovor sa gosn Dabićem kolko je vremena otišlo računamo dve recenzije
kolko ti je trebalo da sračunaš sve te strane, a s obzirom da si popkulturni maher, dakle popkulturni dajdžest um, rečemo tri recenzije
na sve to, reče da se Dejan u ovom lepo opremljenom časopisu bavi samopromocijom, a ti si sebe pomenuo u ovom jednom postu na par mesta, kako su tebe zvali, al ti misliš da to nije za tebe, ne bi rekla da si ti operisan od slične boljke
no da ne bude da ti ja nešto pridikujem, nasmejale su me tvoje priče, razgalile me, začuđujuća mi jet a količina malicioznosti i spremnosti da se nešto saseče u svom korenu etc