novi kadrovi
srpski english
It is currently Sat Sep 23, 2017 1:17 am

All times are UTC + 1 hour
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Quacks (Wood, 2017)
PostPosted: Fri Sep 08, 2017 5:41 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 23, 2008 10:36 am
Posts: 6456
QUACKS Jamesa Wooda je odlična britanska komedija smeštena u devetnaesti vek a njeni protagonisti su pioniri britanske medicine, konkretno hirurgije, stomatologije, anesteziologije i psihijatrije. Matthew Baynton dolazi iz praktično vlastitog sitkom miljea ali se fino uklopio u Woodou poetiku koja je doduše u ovoj komediji bitno intenzivnija i znatno manje emotivna i melodramatična u odnosu na njegovu signature komediju REV. Rory Kinnear je prekaljeni profesionalac koji se lako složio sa Lydiom Leonard i tim deluje uigrano kao da oduvek radi zajedno. Nadam se da će ova ekipa nastaviti sa saradnjom i da če QUACKS biti obnovljena serija.

Poput BLACK ADDERa, QUACKS se naravno bazira na razrađivanju nama potpuno biarnih rezonovanja stručnjaka i laika iz prošlih vremena, s tim što QUACKS ne poljušava da se poigrava sa imaginarijumom bolničke serije, premda je naravno već od naslova jasna aluzija na seriju THE KNICK.

Humor je crn, a reditelji serije ne izbegavaju ni komičnu upotrebu gorea koji prirodno proizilazi iz teme. Naravno. gore se uglavno koristi za jukstapoziocioniranje humorističkih zahvata. Ipak, imajući u vidu da je prevashodno reč o komediji, takvi detalji su prilično hrabri i efektni.

Sve u svemu, QUACKS se pojavila čitava odjedno na BBCjevom online servisu i to u sred leta, pa deluje pomalo dumpovano ali svakako zaslužuje pažnju kao da je puštena u najboljem mogućem terminu.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

2007 Novi kadrovi, projekat podržali Open Society Institute New York i Swiss Cultural Programme Pro Helvetia Beograd, sajt Luka Činč

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group